Velkommen til Faun & Fiskarlaget Thursday, June 30 2022 @ 03:56 PM CEST

Holtefjell 2001

  • Gitt av:
  • Visninger 2,340
Våre fisketurer Vår drøm var engang å kunne ri til fjells for å fiske... HOLTEFJELL 2000

Ridetur til Holtefjell

Tidlig på våren 2000 kom Hr Haugen med et forslag til Faun & Fiskarlaget: Hvorfor ikke ri til fjells for å fiske. Som gammel hestekar kunne han skaffe de nødvendige dyrene gjennom Svene Hestesenter (drevet av Wilfred Jørgensen). Dette tente alle medlemmene på. Påmeldingsliste ble sendt ut og ble raskt fylt ut til tross av at det var flere måneder til turen.

Fredag 8. september var dagen. 11 trauste menn lot kjærringer og barn være der de hørte til, i hjemmet, og dro av gårde til Lampeland. Hos Mr Jørgensen var det bare å velge hester etter gemytt og kroppsbygning. Fullblodshester og fjordinger sto til disposisjon. Ikke alle var like heldige med sine hester til å begynne med.

Hr Gravdal forsvant inni stallen på hesteryggen helt uten kontroll. Hr Bjørvik sto igjen med salen mellom bena og hesten langt foran seg. Hr Olsen hang igjen i et tre. Hr Vågen fikk smake g-kreftene og lagde dype spor i grusveien.

Men fikk vi fisk?

I allefall hadde vi en topp tur. Jørgensen hadde fått brakt opp et 16 mannstelt til leirplassen. En diger elg-gryte med ris, rødvin og øl forsvant i løpet av kvelden ned i sultne cowboykropper. Endelig fikk kokkene slappe av...

Hestene ble levert av Svene hestesenter: 32 76 23 94