Velkommen til Faun & Fiskarlaget Thursday, June 30 2022 @ 03:18 PM CEST

Rødungen 2001

  • Gitt av:
  • Visninger 1,952
Våre fisketurer

Denne gangen hadde vi et gammelt medlem som var med på sin første tur. Hr Fuglerud var en meget habil isfisker og god på hullet. Antagelig ble overnattingen bestemt ut ifra gjennomsnittsalderen til de som hadde meldt seg på til turen. Overgangen fra å ligge i telt i minus 20, til å synke ned i ørelappstoler med en fin cognac i glasset foran knitrende peis og «Fjols til fjells» på bredskjerm, var noe medlemmene tok med stoisk ro.

Vi kom sent til hytta onsdag 15. februar på grunn av en større handel i Nesbyen. Mat og drikke ble prioritert på en helt annet måte nå som det var 10 meter fra bilen til overnattingsstedet.

Selveste sjefskokken tro til med en sjelden spesialitet, nemlig F&F suppa.

God mat og godt drikke gjorde sitt til at avgangen på morgenen ble drøye 3 timer forsinket. Værmeldingen, som for to dager siden hadde lovet oss sol og vindstille, var nå blitt til en anbefaling om å holde seg hjemme. Som om det skulle stoppe oss.

Rødungen ligger i Ål kommune. Kjør riksvei 7 gjennom Hallingdal, ta av mot Valdres. Følg skiltene til Rødungstøl Høyfjellshotell. Stor og god parkeringsplass hvor parkeringsavgift og fiskekort kan betalels i selvbetjeningskasser.

Fra parkeringsplassen kunne vi se utover Rødungen. Et regulert magasin på 1015 m o h . Den beste fiskeplassen var selvsagt på andre siden. I oset hvor elva Tvist renner ned. Ikke rett over, men på skrå lengst unna.

Vinden eller kulingen, sto rett mot oss. Den eldste turdeltageren, som hadde pulk med seg, måtte beordre det yngste og ferskeste medlemmet om å dra den. Men vi kom fram. Vel nesten, kjentmann Moen skulle prøve seg på et hull et stykke unna selve godplassen. Moen pekte og forklarte til Hr Gravdal, som hadde nok med å passe på bikkja si, han fikk ikke med seg alt. Vi rigget oss til på et sted, som da Moen kom til, beskrev som totalt håpløst. Vi måtte flytte oss!

Dette ble gjort med unntak av F&F aspirant Strand. Han rigget seg så bra til at han ikke giddet å flytte seg.

Vi andre dro til oset som både Moen og «Villmarksliv» hadde karakterisert som selve «moderåren». Der begynte det som Hr Strand så beskrivende karakteriserte hullvandring av hullnomader. Spesielt Hr Moen var ekstrem, ikke rart han ikke får fisk. Mesteparten av dagen gikk til boring og trasking. Isen må da gå tidlig på det vannet!

Selvsagt var det mannen, som på sitt ene hull på gærn plass og som brukte hvit maggott, den eneste som fikk fisk. To pene røyer:

Hr Strand påsto i tillegg at han hadde på en ørret i ½ kilos klassen. Den mistet han idet den kom opp av hullet.

Ha - og det skal vi liksom tro på.

Hr Olsen måtte dra ned et døgn før resten av gjengen. Men det har blitt fortalt at på kvelden ble det servert finnebiff og stekt røye. Nok en kveld med spising og drikking gjorde sitt til at det ikke ble noen fisketur dagen etter.

    18.3.2001 Hr Olsen på vegne av: Hr Moen, Hr Bjørgvik ( som verken var syk eller hadde skadet seg ), Hr Gravdal (med bikkje), Hr Kongsmo og Hr Strand.