Velkommen til Faun & Fiskarlaget Thursday, June 30 2022 @ 04:23 PM CEST

Øyungen 2000

  • Gitt av:
  • Visninger 1,733
Våre fisketurer Nok en tur på isen. men nå i nærmiljøet

Vårens store eventyr ble lagt til Nordmarka. Det gikk rykter om at ørreten var på hugget på Øyangen. Vannet ligger ikke langt fra Ringkollen utenfor Hønefoss. Isen var fortsatt tykk nok for oss, og værmeldingen var usannsynlig bra. Vi dro avgårde med lavvoen til Hr Gravdal (som vanlig). 7 stykker reiste avgårde, men 1 hadde en bedre avtale og dro ned på kvelden (kan man forstå noe slikt?).
Etter en lengre diskusjon om hvor på vannet vi skulle fiske, tok vi den plassen som var nærmest parkeringsplassen.

 

Øyangen: Ørret, Røye, Abbor, Sik.
Røya er ganske liten, noe matfisk, men større slengere forekommer. Masse sik med brukbar størrelse.

Været ble som lovet av Siri: helt topp. En liten fiskekonkurranse ble holdt på vannet. Fra kl 17:00 til 20:00 skulle det fiskes i to klasser; flest fisk og størst fisk.

Fiskekonkurranse

Hr Olsen, som ikke hadde hatt napp fra han kom til vannet, våknet til. På 20 minutter avgjorde han flest-fisk konkurransen. Hele 5 stykker dro han opp. Fangsten kunne fått plass i en sardinboks. En fornærmelse for en som er fra Finnmark.
Hadde det ikke vært for enkelte som fikk utvidet fisketiden til 21:00, så hadde han hatt størst fisk også! Men Mr Vågen klarte å få en sik på 321 g, og det holdt på grammet!

Mat På kvelden var det klart for høydepunktet for våre turer. Bespisningen! Bålet var tent i lavvoen, den trefotete jernpanna godt plassert over varmen: nå var det bare å sette igang.

Men hva oppdager kokkene; fra sekkene trekker våre medlemmer fram pølser og frosne svinekoteletter...
Heldigvis var det noen som hadde litt ekstra med seg; greske hvitløksboller med tzatziki, rådyr og sopp...det ble mat, men laugmedlemmene på skjerpe seg. Bare se hva som kan skje med medlemmer (Oslo frp) som ikke kan rette seg etter sjefen!