Velkommen til Faun & Fiskarlaget Sunday, September 26 2021 @ 11:08 AM CEST

Haglebu 2010

  • Gitt av:
  • Visninger 2,530
Våre jaktturer Hr. Korneliussen, Hr. Olsen og Hr. Gravdal tenkte seg først til Trysil. Men rapportene sa noe om dårlig med fugl og dårlig komfort. Når det motsatte var alternativet på Haglebu og familien Korneliussen sin "lille" residens, så var valget enkelt. Det gjorde det også mulig for storjegeren Sortebekk å bli med første dagen.


Herrene Korneliussen og Olsen

Gutter er gutter

Så ble det rype 11. oktober 2010
Førstereisgutt Hr. Sortebekk imponerte, som alle førstereisgutter bør gjøre - med heimelage medbragt fårikål fra Herradsbygda. Denne hadde han brukt hele søndagen på og det ble en knall start på jakta, da fårikålen ble fortert med andakt og følelse første kvelden den 11. oktober. Drikke til middagen var Faun og øl. Samt noe Nordlys XO konjakk. Og som nattmat litt Irish.

Planene ble lagt for neste dag...og stemningen var relativt god da puta tilslutt ønsket oss velkommen etter midnatt en gang...


12. oktober 2010
Vi startet med en god frokost, før vi gikk inn i terrenget. Vi fikk en kjempefin dag med over 20 ryper i lufta. Det var så som så med skyteferdighetene, så resultatet ble 3 ryper.

Hr. Sortebekk imponerte igjen med en double (2 stykker på to skudd i samme situasjon) og det ble en på Hr. Korneliussen.
Førstereisgutten måtte hjem til kone og barn etter denne dagen, mens vi andre ble igjen til to nye jakt dager.

8,5 timer og 15 km denne dagen.

Kvelden ble avsluttet med badstue på Hr. Olsen og Hr. Korneliussen, mens Hr. Gravdal tilberedet en utsøkt middag med dertil egnet rødvin til. Oppsumeringen av jaktdagen blir mye hyggeligere med god drikke til...

13. oktober 2010
På dag 2, så syntes både to og firbeinte det var godt og ligge å dra seg litt ut over formiddagen. Etter en lang og god frokost, så var vi oppe i fjellet i 11 tida.
Strategien var å gå manngard på kryss og tvers av Storlifjellet.

På runde 2 så støkket den unge og uerfarne Kira opp 3 ryper. Lovende. På tredje runde så tok gamlemor Nadya en nydelig stand inne i et bjørkekjerr. Hr Gravdal ble så giret at han egoistisk nok glemte å tilkalle flere skyttere. Han ble derfor stående alene når 3 ryper flakset opp i fra kjerret i 2 retninger. Det gikk som det måtte gå når man er for ivrig, BOM.

Men ikke lenge etter, når det var tid for en kaffepause, så flakset det først opp en orrhøne, som Hr. Korneliussen og Gravdal bommet på. Rett etter, straks i nærheten, så tok Nadya igjen en stand oppe i ei li med tett bjørkekjerr. Herrene Korneliussen og Olsen som hadde satt seg på stolen sin på myra nedenfor, ble varslet om å gjøre seg klare. Rypa ble reist og 3 skudd gjallet. Hr. Olsen trakk som vanlig det lengste strået som den gamle skyttermester han er! Strålende situasjon for gamlemor Nadya! Etter dette så var konklusjonen at rypene sitter i tettkjerret og at de trykker godt. En snau time etter, så varsler Hr. Olsen om en ny stand på Nadya. Hr Gravdal venter sammen med gamlemor til Olsen anpusten kommer frem. Rypa letter i fra ei tett gran, og faller for første skuddet fra hr. Gravdal. Han lover gamlemor plass i senga si til kvelden etter en fantastisk innsats. Tiden går med en resultatløs runde rundt Skinnatten.

Etter en kaffepause, så letter ei orrhøne fra en busk etter en kort stand for unghunden Kira. Lovende! Turen går tilbake mot liene øst for Storlifjell. Det er der rypene sitter. En annen jeger på gjennomreise, hadde nettopp støkket opp 4 ryper som Nadya tok stand på setet til. Mens Hr. Olsen og Gravdal satt og forbannet denne jegeren som ødela for oss, så observerer Korneliussen ei rype som letter rett ved oss. Når vi er klare igjen, så går Nadya 20 meter og tar en fast stand. Ingen tvil, her er fugl. Hun avanserer nydelig og alle 3 jegerene er klare når et kull på ca. 6 fugler tar til vingene. Hele 7 skudd blir løsnet. Resultatet er 2 ryper. Gutta får virkelig blod på tann. Men vi må ta oss en pause før neste skritt.

Hr. Olsen går ikke mange metrene før han igjen tar opp 5 ryper. Han ser ikke først at Nadya sto mitt i kjerret der de satt. En fugl faller, men er ikke død. Nadya tar en ny stand på denne fuglen. I det hun er i ferd med å fange henne, så tar hun til vingene, og seiler nedover lia. Stålammo er noe dritt. Ytterligere 2 fugler letter i samme område. Den ene observeres i det den lander. Hr. Gravdal geleider Hr. Olsen mot området, og den må til slutt bøte med livet etter et velrettet skudd fra mesterskytteren fra Hammerfest. Vi går etter der de andre tok veien, men denne gangen letter kullet på 5 på litt for langt hold.

Etter 11 km gange på 7 timer, så var det på tide å ta kvelden. Selvfølgelig så må det gå opp et kull på vei ned mot bilen. Dette også etter en stand av gamlemor, men de lettet på for langt hold.

Status for dagen: 7 timers tur, 11 km gått, 35 ryper og 2 orrhøner sett, 6 stander med fugl for Nadya. 5 og en halv rype felt! Beste dagsresultat på Haglebu for Hr. Korneliussen noensinne, samt flest ryper felt på en dag for gamlemor Nadya i stand. Selv om hun bare har 10% av hastigheten til unghunden Kira!
En gammel myte om at etter pause, så blir det fugl, er blitt bekreftet!
Enda så er det en ny dag med nye muligheter og mere kaffe i termosen, i morgen!


Se albumet for flere ryper...

http://faunogfiskarlaget.net/G1/view_...amp;page=1