Velkommen til Faun & Fiskarlaget Tuesday, July 23 2019 @ 05:33 PM CEST

Vassfjord 2014

  • Gitt av:
  • Visninger 1,182
Våre fisketurer Referat fra Faun og Fiskarlagets pilketur, 16 – 17 januar 2014
15 – års jubileum.

Drøye 70 bilder fra turen er også lagt ut i fotoalbumet, men man må være logget inn for å se dem (bildene er usortert og ikke sensurert)...

I ganske tett snødrev la minibussen i vei fra Tyristrand kl. 06.00, med Hr. Olsen bak rattet og Hr. Gravdal som Co pilot. Innom Hønefoss for å plukke opp Hr. Hoff og Hr. Berg og så var det strake veien mot Hallingdal.

Nytt av året var en fisker med litt mindre testosteron enn resten av gjengen, Frk. Antonsen søker medlemskap i laget.

Og vi fant ut at vannet het Vassfjord, ikke de andre alternativene vi har brukt...

Hr. Moen og Hr Jegtvolden hadde reist i forveien og møtte oss ved Vassfjorden i Vats. De hadde sjekket forholdene oppe på Rødungen og det var alt for mye vind. I ca ti minus, svak vind og snø rigget vi oss til i enden av Vadsfjorden.

Røya var i bittet og alle dro opp flere fisk, dog i varierende størrelse. Gullkommentaren fra Hr. Moen var : Den er ikke så stor men den er veldig ansiktspen!

Frk. Antonsen tok den største på ca 350 gram…..litt usikker på om det er så populært å ha åpnet for damer ;)

Fiskehistorier må til og denne er sann:
Frk. Antonsen hadde to pilkestikker, den ene stod bare stille med blink og magott på, i et hull litt unna. Plutselig var den borte…..Ja, ja…..sånt skjer, da svømmer det en uheldig fisk rundt med ei stikke etter seg

Dagen etter fisker vi på samme sted, Hr. Gravdal får napp…….og fisker opp litt snøre, ei pilkestikke og ei fin røye som beit på kroken dagen før  Takk, Hr. Gravdal …..det der var ganske så fantastisk!

Vi tok ca 60 fisk første dagen.

Etter rundt fem timer på isen reiste vi opp til Hr. Moens hytte. Veien var rufsete og karene måtte legge kjetting påhjulene. Vel fremme var det innlosjering, kaffe med nogo attåt og koselig stemning. Hr. Gravdal og Frk. Antonsen hadde ansvaret for matserveringen.

Byssegutt var Hr Olsen.

Forrett: Stekt røye m/rømme og asparges m/seranoskinke
Hovedrett: Krydret kyllingfilet fylt med hvitløk-og blåmuggost, surret i bacon og stekt på en seng av grønnsaker. Fløtesaus og villris.
Dessert: Vaniljeis, varme skogsbær med en hint av cognac;)
Rullemette satt vi alle i stua, snart var det klart for både pilkevise og reinjegervise. Låter bedre for hver gang.

Kvelden gikk, natta kom, de som snorker fortsatte med det og de som måtte flyge på dass gjorde det…..

Neste morgen fikk vi servert egg og bacon av Hr. Moen, det smakte fortreffelig!

Været var det samme som dagen før så å dra på Rødungen var ikke tema. Halv ti dro vi fra hytta, kl elleve var vi nede ved Vassfjorden…. Vi hadde et uhell med minibussen, Hr. Olsen kjørte sakte og fint men det var is under snølaget. Bussen kom for langt utpå kanten og tippet ned i grøfta. Tror alle var glade for at det var den innerste grøfta og ikke ut skråningen på andre siden! Kort fortalt så kom det en med brøytetraktor og dro oss opp igjen , ikke en skramme på bussen og alle i god behold. Da kunne fiskingen fortsette!

Bittet var ikke som dagen før, det ble rundt 25 fisk. Ved tretiden bega vi oss på hjemveien…..på et vanskelig føre. Ved Noresund hadde det vært to trailervelt og en frontkollisjon, så køene var lange.

Klokka sju var vi tilbake i Hønefoss, en fornøyd gjeng som har mye å snakke om til neste tur.

Jeg håper at karene syntes det var greit nok at Frk. Antonsen var med, jeg har i alle fall hatt en strålende tur.
Takk, alle sammen !Referent
Frk Antonsen